Cultură

Teatrul din Cahul

Teatrul muzical-dramatic “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul a fost fondat în 1987, de către o trupă de absolvenți ai Institutului de Stat al Artelor din Chișinău. Până astăzi s-au montat peste 100 de spectacole. Construcția noului sediu al teatrului din oraşul Cahul a început la sfârșitul anului 2014, cu suportul financiar al Guvernului României.

Teatrul din Cahul va avea un nou sediu graţie sprijinului de 800 de mii de euro, oferit de Guvernul României. Alţi 400 de mii de euro au fost alocaţi din Bugetul Republicii Moldova.

 

Parcursul lucrărilor de construcție

Andrei Chistol a menționat că recent a fost finalizată procedura de instalare a echipamentului pentru sunet și lumini a scenei teatrului achiziționat datorită mijloacelor financiare alocate din bugetul de stat.La rândul său, directorul instituției, Gheorghe Mândru a afirmat că administrația teatrului s-a adaptat rapid la noile realități determinate de pandemia virusului COVID-19.

Guvernul României a alocat suma de 800 de mii de euro pentru construcția noului sediu al Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hașdeu”.

 

%d bloggers like this: