Cultură

Sala cu Orgă

Restaurarea edificiului Sălii cu Orgă, renovat din grantul de 1 milion de euro pus la dispoziție de către Guvernul României, în anul 2014.

Restaurarea acestui obiectiv este doar o parte dintr-o serie de acțiuni pe care Guvernul României le desfășoară în Republica Moldova. Aceste acțiuni urmăresc în esență restaurarea și punerea în valoare a unor obiective emblematice din Republica Moldova, care, ulterior, vor deveni gazde pentru evenimente culturale importante, dar și obiective turistice relevante.

Proiectul de restaurare a edificiului Sălii cu Orgă este realizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, grație grantului de un milion de euro acordat de către Guvernul României, în baza Memorandumului semnat între Ministerul Afacerilor Externe al României și Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

 

Lucrările de restaurare a Sălii cu Orgă din Chişinău sunt  finanţate din grantul de un milion de euro, acordat de către Guvernul României. Sala cu Orgă este un monument de arhitectură, care a fost dat în exploatare în anul 1901, sub conducerea arhitectului Mihail Cekerul-Cuş. Edificiul se impune prin forme monumentale, executate preponderent în stil clasic, îmbinate cu unele elemente de artă romantică. Cupola și grupurile sculpturale imprimă clădirii o expresivitate artistică. Pînă în 1974, clădirea a găzduit Banca de Stat a RSSM, iar din 15 septembrie 1978 este sediul Sălii cu Orgă

%d bloggers like this: