Infractructura

Satul Roșu

În satul Roșu au avut loc lucrari de infrastructură, alimentare cu apă și canalizare pentru 577 de gospodării.

Proiectul “Aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor satului Rosu, Cahul” este parte a proiectului “Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” implementat în perioada 2010-2014 de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) cu scopul de a îmbunătăţi serviciile publice locale în Republica Moldova.

Modernizarea sistemului de aprovizionare cu apă din comuna Roşu, raionul Cahul, este parte a unui proiect mai complex, incluzând şi realizarea reţelei de canalizare, finanţat integral din fondurile asistenţei pentru dezvoltare ale MAE român. Bugetul alocat proiectului însumează 700.000 euro.

Principalele obiective au vizat satisfacerea nevoilor de apă ale populaţiei din comuna Roşu (3.000 de locuitori, 800 gospodării), prin extinderea infrastructurii de aprovizionare, furnizarea apei potabile la standarde europene, minimalizarea riscurilor sanitare, consolidarea capacităţii de management a furnizorului local, extinderea sistemului de canalizare.

Începând cu anul 2010, atât Guvernul României, cât și Guvernul Germaniei a fost mereu alături de comunitatea din satul Roșu, prin suportul financiar acordat și prin consultanță tehnică. Locuitorii satului Roșu beneficiază astăzi de servicii calitative de apă potabilă și de canalizare. Servicii care vor face localnicilor din Roșu viața mai simplă, inclusiv garantându-le condiții de trai mult mai bune.

%d bloggers like this: